2015 m. kovo 14 d., šeštadienis

Kas lemia elektroninių cigarečių nepopuliarumą rytų Europoje?

Elektroninių cigarečių populiarumu vakarinėje ir centrinėje Europoje, taip pat ir pietinėje jos dalyje bei Skandinavijoje, abejoti nereikėtų. Vis dėlto, rytų Europoje elektroninių cigarečių populiarumas yra žymiai mažesnis nei kitose šio regiono dalyse. Kas lemia tokią situaciją? 
Tokiose valstybėse kaip Ukrainoje, Baltarusijoje, Rusijoje ar Gruzijoje, elektroninės cigaretės neišsiskiria dideliu populiarumu, kas mums, kaip taip pat Rytų Europai priklausančios valstybės gyventojams, gali atrodyti kaip logiškas dėsningumas, reikalaujantis į tai atkreipiamo dėmesio. Vis dėlto, tokios situacijos priežastis tikrai nėra vienokie ar kitokie elektroninių cigarečių trūkumai – tai tiesiog lemia nepakankamas žmonių informuotumas elektroninių cigarečių aspektu tokiose valstybėse. Taip, kalbant apie didžiuosius šių valstybių miestus, juose gyvenantys žmonės puikiai supranta apie elektronines cigaretes bei jų teikiamą naudą, kas atsispindi ir e-cigarečių populiarume tokiuose miestuose, kuris yra išties didelis. Vis dėlto, jei kalbėsime apie situaciją visose likusiose tokių valstybių dalyse, faktas, jog žmonės gyvena pakankamai skurdžiai, ką lemia nekokia ekonominė valstybių padėtis, bei neturi galimybės prisijungti prie globalinių informacijos šaltinių, todėl elektroninės cigaretės tampa praktiškai neegzistuojančia inovacija. Vis dėlto, net jei žmonės tokiose vietovėse ir būtų pakankamai informuoti apie elektronines cigaretes, jų finansinė padėtis vis vien neleistų jiems investuoti į tokias cigaretes, todėl nepakankamais informuotumas yra veikiausiai ne situacijos priežastis, o pasekmė.
Belieka konstatuoti, jog nors mus supančiose valstybėse elektroninės cigaretės ir nėra ypač populiarios, tačiau į tai žvelgti kaip į vienokių ar kitokių e-cigarečių problemų padarinį nereikėtų – tai tiesiog silpnos tokių valstybių ekonomikos padarinys. Būtent dėl to, į elektronines cigaretes investuoti nebijokite – Lietuva yra valstybė, kurioje ne tik turime puikią prieigą prie įvairių informacijos šaltinių, tačiau ir šalis, išsiskirianti pakankamai nebloga ekonomine situacija, kas leidžia mums mėgautis elektroninėmis cigaretėmis džiaugiantis visais jų turimais privalumais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą